Kontinentalsenge

Magna Diamond Cool - Kontinental - 180x200

Den ultimative seng er for de fleste en kontinentalseng. Det er en seng der har det hele: komfort, størrelse, lag, design og holdbarhed. Kontinentalsenge er en af de eneste typer senge der ikke fås i de helt små størrelser, men til gengæld fås den i rigtig store størrelser bedre kendt som queen size beds og king size beds. Vi er din bedste guide til valg af den rigtige kontinentalseng for dig, bliv meget klogere på sengetypen her på siden.

Kontinentalsenge størrelser

Kontinentalsengen er en sengemodel der er lavet med det formål at være en stor luksuriøs seng. Det betyder også at de størrelser som man kan få kontinentalsengen i er fra 140 cm i bredden og fra 200 cm i længden. Det er til gengæld den perfekte seng at eje i king size og queen size størrelsen, og også en af de få sengetyper der kan fås i denne størrelse. Vælg den størrelse der passer ind i dit soveværelse herunder, og se alle kontinentalsenge i tilgængelige i størrelsen.

  • 120X200
  • 140X200
  • 160X200
  • 180X200
  • 180X210
  • 200X200
  • 210X210

Hvordan er en kontinentalseng opbygget?

Det særlige ved kontinentalsengen er, at den er opbygget som en ”sandwich” – altså i tre lag med en boxmadras, en springmadras samt en topmadras.

Boxmadras

På kontinentalbunden, som danner fundamentet for resten af sengen, ligger boxmadrassen som det nederste lag. Boxmadrassen er udstyret med fjedre og polstring, som giver dig en god støtte til kroppen, der gør, at du ligger godt hele natten igennem.

Springmadras

Det midterste lag i en kontinentalseng er springmadrassen, som indeholder fjedre og polstring. Ved denne type madras skal du tage stilling til, hvor fast madrassen skal være. Her kan du få alt lige fra medium og fast til ekstra fast springmadras. Det er fjedrene i springmadrassen, som støtter din krop, mens du sover – hver enkelt fjeder i madrassen reagerer individuelt på den belastning der er, hvorfor de tilpasser sig dig og din vægt, så din rygsøjle hele natten igennem forbliver i vandret position.

Topmadras

Det sidste og øverste lag i en kontinentalseng er topmadrassen. Denne madras giver sengen det sidste støtte og komfort og er dermed det ekstra gode, men nødvendige lag der skal til for, at du får en god nattesøvn.

Når du skal vælge en topmadras, skal du finde ud af, om du ønsker en latex topmadras eller en topmadras med skum eller tempur. Førstnævnte er et åndbart og ventilerende materiale, som er perfekt egnet til dig, der har det varmt om natten. Materialets sammensætning gør også, at madrassen skubber igen, hvilket giver en jævn og stabil overflade, som forebygger rygsmerter.

En topmadras med skum eller tempur er modsat trykaflastende og er den blødeste madras af de to. Skummet bruger din varme og trykket fra kroppen til at forme sig efter din krop, hvilket betyder, at du synker let ned i madrassen.

De tre lag tilsammen giver dig en dybere og bedre støtte til kroppen, en højere komfort samt en længere levetid på sengen og madrasserne, da der slides på 3 madrasser frem for 2 ved en traditionel seng.

Hvad skal man tage højde for ved valg af kontinentalseng?

Når du skal ud og vælge en kontinentalseng til soveværelset, er det vigtigt, at du tager flere ting til overvejelse for at få den bedst mulige søvn og komfort. Det er følgende, du skal tage højde for:

Fasthed

Fjedrene i sengen er med at afgøre fastheden i din seng. Når du skal finde ud af, hvor fast du ønsker, sengen skal være, skal du spørge dig selv, om du gerne vil have en madras, hvor du synker lidt ned, eller om du foretrækker, at den er mere fast. Derudover har din sovestilling også betydning for, hvor fast din madras skal være.

Sørg altid for at prøvelægge en seng, hvor du lægger dig på ryggen i fuld udstrækning. Test den også gerne i andre sovestillinger – og naturligvis i din primære sovestilling. Du skal helst ikke synke for meget ned, da madrassen dermed er for blød. Står du mellem at vælge to madrasser, bør du tage den, der er mest fast, da du altid kan kompensere for fastheden ved en blød topmadras.

Fjedre

Noget andet du skal være opmærksom på er, hvilke fjedre du ønsker i din kontinentalseng, da det er dem, der understøtter din krop. De typer der findes, hedder Bonell, Pocket, LFK og Multi Pocket, som hver især giver forskellig støtte og fasthed i madrassen.

Enkelt eller dobbeltfjedret er også noget, du bør være opmærksom på, da det har betydning for komforten. En dobbeltfjedret boxmadras er dog kun nødvendig, hvis du ønsker det bedste af det bedste, da du i princippet allerede har to lag med fjedrene fra boxmadrassen og springmadrassen.

Komfortzoner

Endeligt skal du også tage stilling til, om du ønsker en madras med komfortzoner. Det betyder, at madrassen flere steder har en ekstra hård fjedring, som giver en bedre støtte på disse steder. Det er for eksempel nyttigt, hvis du har dårlig ryg, nakkeproblemer og lignende, da komfortzonerne giver dig en ekstra støtte.

Komfortzoner er desuden forebyggende og lindrende, og er derfor værd at have med i overvejelserne ved valg af kontinentalseng, da det igen tager din søvn til et højere niveau.

Hvilke fordele er der forbundet med en kontinentalseng?

Sammenlignet med en traditionel seng med en boxmadras, der ligger på ovenpå lameller, har kontinentalsengen en række fordele, som er med til at sikre dig en dybere og bedre søvn.

Komfort

Den første og nok også største fordel ved kontinentalsengen er, at den har yderst god komfort. De tre madrasser er med til at fremme den dybe søvn, som er nødvendig for, at du føler dig udhvilet. For at få en god søvn, skal du ligge godt – og det gør du i en kontinentalseng, hvor der er tænkt på affjedring og støtte til din krop, som enten afhjælper eller forebygger smerter. Du vil med en kontinentalseng derfor opleve, at du ligger meget bedre og mere behageligt, hvilket naturligvis højner søvnkvaliteten.

Holdbarhed

En anden fordel som taler for at skifte den traditionelle seng med lamelbunden ud med en kontinentalseng er, at den er mere robust og ikke kan knække eller give sig som en seng med lamelbund gør eller kan. En bund, der giver sig, har ikke kun negativ effekt på din søvnkvalitet – det har den også på din pengepung. For med en lamelbund og dermed en madras, der giver sig og ikke giver den rette støtte, er du nødt til at skifte den ud.

Med en kontinentalseng er det ikke nødvendigt at skifte madrasserne ud før efter 20-30 år, hvis du passer godt på dine madrasser. Dette er en noget længere levetid, end du kan forvente dig af en traditionel seng, som hyppigere skal have udskiftet madrassen for at bevare støtten til kroppen.

Udseende

En tredje og mere æstetisk fordel er, at en kontinentalseng fås i stilrene og minimalistiske designs, som gør den indbydende og lækker at se på. Sengen kan dermed med fordel indgå som en del af indretningen. Det er naturligvis en subjektiv fordel – for hvad er en flot seng, og er det nødvendigt for oplevelsen af den? Ikke desto mindre gør detaljerne sengen til et aktivt møbel, som giver dig lyst til at benytte den.

Kontinentalsenge findes i alle prisklasser

Afhængigt af hvad du har af præferencer og budget, findes kontinentalsenge i mange prisklasser. Det er også med til at gøre den til en af de mest populære sengetyper i Danmark, da det gør det muligt at få en god seng til en fornuftig pris. Gør dig gerne nogle overvejelser om ovenstående, inden du køber din næste seng, da du skal have den i mange år fremover – og du skal jo gerne sove så godt som muligt!