De bedste elevationssenge – 5 stærke bud på den bedste seng, du kommer til at eje

Bedste elevationsseng i test

En elevationsseng er en luksusseng. Den giver dig muligheden for at ligge i mange forskellige stillinger og aflaste netop de områder at kroppen du har brug for at få aflastet. Den kan også bruges som andet end bare seng, da elevationen kan ændre sengen til en sofa el. lænestol. Herunder har vi samlet de bedste af de bedste elevationssenge.

Søvn er noget af det vigtigste, vi kan gøre for vores helbred. En god nattesøvn styrker både vores fysiske, men også vores mentale immunforsvar og kan sikre, at vi har det godt og føler os tilpas i løbet af hele dagen. For at opnå en god nattesøvn, er det først og fremmest vigtigt at have en seng, som passer godt til din krop og fremmer dit foretrukne soveklima. Netop derfor er elevationssenge blevet enormt populære inden for de sidste par år. Elevationssenge er nemlig utroligt gode til at tilpasse sig lige netop din ønskede sove- eller siddestilling, så du ikke anstrenger dig. Samtidig findes der et stort udvalg af forskellige bunde, madrasser og topmadrasser til elevationssenge, så du kan finde lige præcis den rigtige sammensætning til dig. 

I denne guide har vi udvalgt nogle af de elevationssenge, som er utroligt attraktive blandt forbrugerne for tiden, og som samtidig klarer sig godt i tests. Læs med her og bliv klogere på, hvilken elevationsseng der kunne være den rigtige for dig. 

Senses Nova elevationsseng – 7 komfortzoner sender dig til drømmeland

Senses Nova elevationssengDenne elevationsseng er i sig selv lidt af en drøm. Både i forhold til design og komfort formår den at skille sig ud fra resten af feltet af elevationssenge. Og faktisk er denne elevationsseng bedst i test ifølge den danske uafhængige testside forbruger-test.dk, som kårede netop denne model som den bedste blandt 10 stærke bud. 

Noget af det første som de fleste vil bemærke ved denne seng er, at den har hele syv komfortzoner, hvor mange konventionelle senge i dag stadig blot har fem. Udover de syv komfortzoner har denne elevationsseng også pocketfjedre i både boxmadrassen og springmadrassen, hvilket igen øger din komfort. Denne type fjedre anses som de bedste på markedet i disse år og sikrer, at du bliver støttet på en behagelig og ergonomisk korrekt måde. I springmadrassen findes der mellem pocketfjedrene et lag af lækkert, åndbart hybridskum, som sikrer, at fjedrene har de bedste forudsætninger for at bevæge sig og tilpasse sig netop din krop. 

Topmadrassen på denne seng er en skøn 6-centimeter tyk model, der vil sikre dig en fast, men eftergivende kontakt med sengen. Inde i sengen findes den slidstærke, robuste og danskproduceret motor fra Linak, som er både støjsvag og har fem års garanti. Til at styre motoren og altså sengens løftefunktion medfølger en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan finde den rette position uden besvær med ledninger rundt omkring i soveværelset. 

Når du køber denne seng, kan du i høj grad tilpasse både komfort og udseende, da du vælger fasthed i begge sider, vælger topmadras, typen af ben og typen af sengegavl (eller ingen sengegavl). Alt i alt er Senses Nova en utroligt moderne og flot seng, som er spækket med alle de funktioner og komfortelementer, som du måtte ønske dig. 

Derfor skal du vælge denne elevationsseng: 

 • Kåret som en af de bedste elevationssenge i dansk uafhængig test 
 • Hele syv komfortzoner 
 • Pocketfjedre i både box- og springmadras
 •  Hybridskum i springmadras 
 • Dansk motor med fem års garanti
 • Trådløs fjernbetjening til motor 
 • Gode muligheder for at tilpasse komfort og æstetik

Se tilbud på sengen her

Jupiter Wood elevationsseng – mere simpel og prisbillig end de fleste 

Jupiter Wood elevationssengHvis du ønsker en elevationsseng, som er lidt mere simpel både i sit design og sine funktioner, så kan det være, at Jupiter Wood er lige noget for dig. Her er der for alvor tale om virkelig god kvalitet til prisen. Jupiter Wood fik en flot score på 8,3/10 i forbruger-test.dk’s uafhængige test af elevationssenge. 

Jupiter Wood har en solid træramme i massivt svensk fyrretræ med en tykkelse på 12 cm, hvilket sikrer dig et utroligt holdbart og stabilt fundament. Ovenpå hviler den dejlige springmadras, som er udstyret med individuelt støttende pocketfjedre. Mellem disse fjedre finder du en god polstring af polyetherskum, som gør sengen eftergivende, men elastisk og behagelig at ligge på. 

I springmadrassen finder du fem komfortzoner. Komfortzonerne i en seng er særlige støttepunkter, som sikrer, at du ikke synker sammen i madrassen i løbet af natten og kommer til at overbelaste din led eller muskler. Komfortzonerne er typisk placeret omkring de større led i kroppen såsom nakke, skuldre, lænd og hofte. Komfortzonerne gør således, at du får endnu mere individualiseret støtte.

Det øverste lag af denne elevationsseng er en dejligt åndbar og ventilerende topmadras af latex. Den sikrer dig, at du ikke sover for varmt om natten og sørger samtidig for, at der er kontinuerlig luftgennemstrømning. Det er både sundt for dig, men sikrer også din seng en lang levetid. 

Motoren i Jupiter Wood er fra den danske virksomhed Linak, som fremstiller støjsvage og robuste motorer. Der medfølger desuden trådløs fjernbetjening til denne, så du nemt kan justere din sidde- eller liggeposition uden besvær. Sidst men ikke mindst får du med denne model utroligt meget elevationsseng for pengene uden at gå på kompromis med kernekomforten. 

Derfor skal du vælge denne elevationsseng: 

 • Klarer sig godt i elevationsseng test
 • Har et moderne og enkelt udtryk 
 • Er udstyret med støjsvag motor fra danske Linak
 • Trådløs fjernbetjening 
 • Fem komfortzoner 
 • Lækker topmadras i latex

Se tilbud på sengen her

NORHLAND Prestige Elevation 

Norhland Prestige ElevationssengHvis du er på jagt efter en elevationsseng, som er både smart, innovativ og utroligt god for dit sovemiljø, så kan det være, at Norhland Prestige serien fra Sengetid er det helt rigtige valg for dig. Her er der nemlig tale om mange gode funktioner, som giver dig optimal komfort, men også frit valg af topmadras der kan være helt afgørende for at du finder den rigtige seng til dig.

Norland Prestige Elevationsseng er en danskproduceret seng, som også er udstyret med en motor fra danske Linak med hele 5 års garanti. Udover denne praktiske funktion, så kan du faktisk styre selve motoren gennem en app på din telefon. Aldrig har det været nemmere at finde den helt rigtige sove- eller siddestilling. Du skal blot hente appen på din mobil eller tablet, og så kan du nemt indstille sengen efter behov. Desuden er indstilling af sengen trinløs, så du kan opnå en helt unik position. 

Det er ikke bare i elevantionen af denne Norhland seng udemærker sig, det gør den også i selve madrasserne og sengefundamentet. En 20 cm tyk træramme udgør fundamentet for elevationssengen og den kommer med 25 års brudgaranti. Ovenpå sengerammen er der en springmadras med op til 11 komfortzoner der giver maksimal støtte og trykaflastning til nakke, skuldrer og lænd – der er de områder på kroppen der har mest brug for det. Ovenpå pocketfjedrende (der i øvrigt er 25 års garanti på) i madrassen er der et 25 mm Cooltex polstring, der lige sætter prikken over i’et hvad angår komforten i denne elevationsseng.

Elevationssengen fås med 4 forskellige topmadrasser: Luksus, Delux, Natur og Eksklusiv – hver topmadras har sine fordele. Luksus topmadrassen er 6 cm tyk og fås i Latex til dig der har det varmt om natten og gerne vil have en trykaflastende madras el. Celcius der er til dig der har det koldt om natten og gerne vil have memoryskum der former sig efter kroppen. Delux topmadrassen er 9 cm tyk og fås i Latex el. Wonderpur der er særligt blød og man synker ned i hvorfor den bedre holder på varmen. Natur er en mere naturlig topmadras lavet i 100% Oeko-tex naturlig Latex, den er 10 cm tyk og trykaflaster de rigtige steder samtidig med den hjælper med at afgive varmen. Eksklusiv topmadrassen er 9 cm tyk og fås i Latex el. Wonderpur, den har den fordel at den har en sommer og en vinterside, hvilket gør den til et populært valg.

Derfor skal du vælge denne elevationsseng: 

 • 25 års brudgaranti på sengeramme og 25 års garanti på madras
 • Danskproduceret med dansk motor fra Linak med 5 års garanti
 • Motoren kan styres via app på mobil eller tablet 
 • Pocketfjedre inddelt i 11 komfortzoner 
 • Fås med 1 af 4 lækre topmadrasser – du vælger selv

Se tilbud på sengen her

Essence elevationsseng – fantastisk åndbarhed, fantastisk komfort 

Essence elevationssengEndnu et bud på en virkelig god danskproduceret elevationsseng er denne herlige model fra Essence. Faktisk bliver alle Essence senge fremstillet i den jyske by Horsens, og her bliver der kræset om både det gode design og den gennemtænkte komfort, så du kan nyde din nattesøvn hver nat. 

Elevationsbunden i denne seng har hele 42 lameller, hvilket er en del mere end de fleste andre senge. Det høje antal sikrer, at madrassen bliver bøjet i mere fine vinkler og giver dig således ekstra god komfort. Motoren i denne seng er fra danske Linak, og du kan nemt styre den via trådløs fjernbetjening eller en app på din mobil eller tablet. Denne nye og lækre version af motoren har også et smart LED lys under sengen, som du kan tænde efter behov. 

Springmadrassen i denne seng er udstyret med fem behagelige komfortzoner. Desuden har du skønne multipocketfjedre (faktisk op til 504 styk per kvadratmeter), hvilket i høj grad er med til at øge komfortniveauet i denne seng. Mellem fjedrene findes den innovative cooltex polstring, som giver dig utroligt god åndbarhed hele natten. 

Topmadrassen til denne seng kan du selv få lov til at vælge, og har således endnu en mulighed for at tilpasse din seng præcis til dine behov. Du kan enten vælge mellem en topmadras i latex eller skum. En topmadras i latex er typisk mere elastisk og ”skubber tilbage”, når du ligger på den. Derudover er den ventilerende og kan være en stor fordel for dig, som sover ret varmt om natten. Omvendt er en topmadras i skum et attraktivt valg for dig, som godt kan lide at ligge både blødt og varmt. Skummet bliver formet af din kropsvarme og holder derefter på varmen, hvorfor den kan være et attraktivt valg for dig, som fryser om natten. 

Udover topmadras vælger du også ben, fasthed i springmadrasserne, sammenkoblingsbeslag, farve og sengegavl, når du køber denne seng. 

Derfor skal du vælge denne elevationsseng: 

 • Danskproduceret og med dansk motor 
 • Motor kan styres via app eller trådløs fjernbetjening
 • Hele 42 lameller for ekstra komfort
 • LED lys under sengen kan aktiveres 
 • Fem komfortzoner 
 • Multipocketfjedre med cooltex polstring 
 • Vælg topmadras i latex eller skum efter eget ønske 
 • Mange tilpasningsmuligheder

Se tilbud på sengen her

Talalay Elevation – indbygget topmadras og ualmindeligt meget luksus

Talalay elevationssengIfølge nogle mennesker vil denne model uden tvivl være den bedste elevationsseng, der findes. Dette skyldes især, at den har en indbygget topmadras i Talalay latex, som mange forbrugere og eksperter sværger til i dag. Modsat alle de andre modeller i denne artikel, har Talalay Elevation altså ikke en springmadras og en topmadras, men blot en enkelt madras, hvor begge elementer er indlejret. 

Sengen er danskproduceret, og er som de andre senge i denne artikel også udstyret med en robust og støjsvag motor fra danske Linak. Motoren i denne seng kan både styres via den medfølgende trådløse fjernbetjening eller via en app på din mobil eller din tablet. Rammen i denne seng er fremstillet af massivt svensk fyrretræ og giver dig en solid og robust seng, som formentlig vil holde i mange år fremover. 

Springmadrassen i denne seng er vendbar og indeholder de populære pocketfjedre. Derudover er madrassen inddelt i fem komfortzoner, som sikrer dig optimal og ergonomisk støtte hele natten, så du vågner op uden ømheder og begyndende skavanker omkring muskler og led. 

Den indbyggede topmadras er fremstillet i 100% naturlig Talalay latex. Talalay-processen er en mere energiintensiv proces til produktion af latexskum. Her skummes latexen og hældes i en stor form, som kun fyldes delvist. Latexen ekspanderes ved vakuum for at fylde formen, og når formen først er blevet udvidet, fryses den. På dette tidspunkt skubbes kuldioxidgas gennem latexen, hvilket får den til at gelere. Temperaturen hæves derefter til 220 grader Fahrenheit (104 grader celsius) for at vulkanisere latexen. Denne type latex er mere åben i sin cellestruktur end andre former for latex. 

Når du køber denne seng, får du hele 25 års garanti på fjeder- og rammebrud, og du får samtidig fem års garanti på motoren. Det er din garanti for en seng, som i høj grad repræsenterer godt håndværk og lækker kvalitet. Ved køb vælger du både fasthed, farve, og hvorvidt du ønsker en sengegavl eller ej.   

Derfor skal du vælge denne elevationsseng: 

 • Anderledes elevationsseng med indbygget topmadras 
 • Danskproduceret og med dansk motor fra Linak 
 • Trådløs fjernbetjening 
 • Mulighed for at styre via app 
 • Lækker indbygget topmadras af 100% naturlig Talalay latex 
 • 25 års garanti på fjeder- og rammebrud
 • Fem års garanti på motoren

Se tilbud på sengen her

Sådan vælger du den rette elevationsseng til din nattesøvn 

Når du skal finde en ny seng, er der flere ting, du bør overveje. En seng er nemlig mere end bare et komfortmøbel – det er selve grundlaget for din nattesøvn. Din nattesøvn er vigtig for, at du holder dig sund og rask, men også at du føler dig veludhvilet og oplagt hele dagen. 

Her er nogle af de vigtigste funktioner og komfortelementer, du bør tage stilling til, når du skal ud og købe din næste elevationsseng: 

 • Hvor stor skal sengen være? 
  • Det her spørgsmål er et af de vigtigste og nok også det første spørgsmål, du bør stille dig selv. Svaret afhænger både af, hvor stort dit soveværelse er, men også om sengen kun er til dig, eller om du deler den med en partner eller ægtefælle. Er sidstnævnte tilfældet bør I også overveje, hvor meget plads I har brug for til at vende jer i løbet af natten. Er en af jer, eller måske jer begge, urolige om natten, kan det være en fordel med en bredere seng, så I forstyrrer hinanden mindre. Er en af jer ganske høj, kan det desuden være en fordel med en ekstra lang seng på typisk 210 cm. 
 • Hvilken fasthed skal der være i madrassen? 
  • Når du vælger ny seng, skal du typisk tage stilling til madrassens fasthed. Denne afgør nemlig, hvor meget støtte eller elasticitet der er i madrassen. Som tommelfingerregel er det sådan, at jo tungere du er, desto mere fast bør din madras være. En person under 70 kg skal typisk have en blød til medium madras, mens en person på 70 til 95 kilo skal have en medium til fast madras og en person over 95 kg bør have en ekstra fast madras. Dette er i øvrigt noget som bør medtænkes, hvis I er to personer med meget forskellige kropsvægte. Er dette tilfældet, bør I enten overveje et kompromis eller to separate madrasser i dobbeltsengen. 
 • Hvilken topmadras skal jeg vælge? 
  • Topmadrassen er det øverste lag i sengen og dét lag af madrasser, du har tættest kontakt med. Derfor bør det også være et gennemtænkt og informeret valg, som ligger bag din topmadras. Mange foretrækker en latex topmadras, fordi den er mere åndbar og sikrer god ventilation i sengen, hvilket særligt er en fordel for personer, som har det varmt om natten. Andre foretrækker dog den blødere og lunere skummadras, som former sig efter kroppen og giver en anderledes eftergivende komfort. 
 • Bør du vælge anti-allergisk? 
  • Flere senge i dag har fokus på at akkommodere allergikere. Derfor fremstilles flere betræk med anti-bakterielle egenskaber som gør, at de ikke så let opsamler og opbevarer støv. Desuden bør du altid købe en seng, hvor alle komponenter er uden unødig kemi. Sidst men ikke mindst bør betræk på særligt topmadrassen kunne tages af og vaskes. 
 • Bør jeg vælge en split topmadras? 
  • Er I to til at dele den nye elevationsseng, så kan det være en stor fordel med en split topmadras. Den tillader jer nemlig at hæve sengen forskelligt i hver sin side, så I hver især kan ligge eller sidde i jeres foretrukne stilling. En split topmadras er typisk en valgmulighed i senge på 160 cm i bredden eller mere. 
 • Skal motoren kunne styres via app? 
  • Hvis du ofte har din mobil eller tablet med dig i soveværelset, så kan det være, at du foretrækker at kunne styre sengens hældning via en app. For mange kan det give et ekstra element af valgfrihed og luksus med denne løsning, og du bør vælge den til, hvis det er vigtigt for dig. 

Når du vælger en seng, bør du desuden overveje, om du har nogen særlige behov eller ønsker, som din seng skal kunne efterkomme. Det kan for eksempel være, hvis du allerede har fysiske skavanker såsom smerter eller problemområder i kroppen, som du vil passe særligt på. Lider du for eksempel af hovedpine, migræne eller spændingssmerter i musklerne omkring nakken eller skuldrene, kan det være en god idé at investere i en ergonomisk designet hovedpude og samtidig sikre, at du ikke sover hverken for varmt eller for koldt i løbet af natten. 

Vi håber, at du med denne korte gennemgang er blevet klogere på, hvordan en elevationsseng kan gøre din nattesøvn både sjovere, sundere og mere komfortabel. Måske har du endda fundet det helt rigtige bud på din næste elevationsseng blandt de fem ovenstående modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *