3 søvn apps – Sov godt med en søvntracker til søvnanalyse

Søvntracker og søvnanalyse apps

I en verden hvor stress er super aktuelt, desværre, og søvn bliver nedprioteret hos de fleste, er der dukket en række super relevante søvn apps op der hjælper med at tracke din søvn og analysere på den, så du i sidste ende får mest mulig ud af din søvn og sover bedre end du gør nu. Vi har taget et kig på et par af disse søvn apps og hvad de kan.

Inden du læser videre er det vigtigt at bemærke at en søvn app ikke kan diagnosticere, behandle, afbøde, helbrede eller forebygge nogen sygdom eller tilstand. Den kan tracke din søvn og give dig en analyse, løsningen på problemet ligger andre steder, men dataen kan være værdifuld i forsøget på at forbedre din søvn.

Biostrap – Armbånd som måler søvn

Biostrap armbånd til at måle søvnHvis du virkelig vil være seriøs omkring det med at måle din søvn og få en korrekt søvnanalyse, så er Biostrap et rigtig godt valg. Deres produkt er mere end bare en app og virksomheden bag er en der udelukkende har fokus på at hjælpe dig med dit helbred gennem moderne teknologi. Deres armbånd kan også meget mere end bare måle og analysere på din søvn, der kan også hjælpe dig med at optimere din træning og dine bevægelser under træningen.

Selvom armbåndet kan meget mere end som så, så har jeg her fokus på evnen til at søvntracking og søvnanalyse. Bipstrap består meget simpelt af et armbånd, som sender al data videre til en app på din smartphone. Her bliver den data som armbåndet opfanger, visualiseret og analyseret så du kan få indikationer og svar på hvor god din søvn er og hvor problemerne kan ligge. Søvnarmbåndet måler søvncyklus, forstyrrelser, respirationsfrekvens, iltmætning mm. som til sammen giver dig din søvnanalyse.

Armbåndet til at måle søvn og andet bliver dyrere alt efter hvor meget du vil tracke med Biostrap. Der er 3 forskellige pakker du kan købe, som koster enten 1.500 kr. hvor du får de mest basale tracking funktioner, “Total Health”-pakken til 2.100 kr. hvor du får en mere all-round sundhedstracking og sidst pakken til 2.450 kr. der også assistere dig i din fysiske træning.

Læs mere om Biostrap

Sleep Cycle – Simpel søvnanalyse med en app

Sleep Cycle søvn app skærmSleep Cycle søvn appSleep Cycle er nok den mest udbredte søvn app blandt andet fordi den er gratis at downloade og bruge, indtil ud vil unlocke alle de avancerede funktioner. Det er et godt sted at starte hvis du vil prøve at teste din søvn og se hvor dybt du sover, hvornår og hvor længe. Sleep Cycle bruger nemlig din smartphones mikrofon og vibratorfunktion til at tracke din søvn og inddele din i forskellige stadier. Når du vågner om morgenen kan du se en visualiseret analyse af din søvn, hvornår du sov dybt og hvornår du sov let.

Det er hovedfunktionaliteten i app’en, men den smarteste funktion er dog det indbyggede alarm-ur, som bruger søvnanalysen til at vække dig på det tidspunkt du sover aller lettest. Det betyder at du for en langt bedre vækning om morgenen fremfor hvis du bruger dit eget vækkeur, som ingen idé har om du sover dybt el. let. Du indstiller blot et interval du ønsker at vågne i og derfra tager Sleep Cycle app’en over. Der er også andre mindre funktioner, som fx historier og lyde der kan hjælpe dig med at falde i søvn, en snorketracker der viser dig hvor meget du snorker. Du kan også få gode rås i app’en til at sove bedre og ved at logge data kan du se hvornår du sover bedst.

Da det ikke er et armbånd der sidder på huden og tracker mange forskellige ting som med Biostrap, er der en hvis usikkerhed forbundet med analysen. Du kan også risikere at du skubber telefonen ud af sengen eller ruller væk fra, hvorfor den ikke vil have mulighed for at tracke din søvn. Vil du have den fulde funktionalitet binder du dig også hurtigt op på et abonnement fra 259 kr. om året. Den kan downloades i App Store el. Google Play Store.

Apple Bedtime – Bedste søvn app til Apple Watch

Apple Bedtime søvn appApple er på det seneste begyndt at lave mange standard apps indenfor sundhedsområdet og er efterhånden blevet rigtig dygtige til netop dette. De har også deres egen søvn app, som fungere helt optimalt med Apple Watch. Her får du en mere præcis søvntracking fordi Apple Watch fungere som et armbånd til at tracke din søvn, og sidder altid tæt ind til huden og kroppen. Da Apple Watch ikke er lavet specifikt til søvntracking, men har et hav af funktionaliteter er der selvfølgelig stadid større præcision i den data du får fra et produkt som Biostrap.

Bedtime app’en fungere i princippet ligesom Sleep Cycle app’en, med en funktionalitet der kan vække dig på det mest optimale tidspunkt om morgenen. Derudover kan du fortælle app’en hvor mange timer du gerne vil sove og så foreslår den det bedste tidspunkt for dig at gå i seng på. Fordelen ved Apple Bedtime el. Sengetid som den hedder på dansk, er at den er 100% gratis – i den forstand at du skal eje et nyere Apple produkt (iPhone el. Watch) for at kunne bruge den. Den integrere også med hele Apple sundhedsapps og du kan dermed tage din søvnanalyse med i dit sundhedsoverblik. Ulempen er selvfølgelig at du ikke kan bruge den hvis du sidder med en Android telefon.

Sundhedsområdet er et område Apple i fremtiden vil have mere fokus på, og du kan nok godt forvente at denne app bliver bedre og bedre til at tracke og analysere din søvn. Det er et godt alternativ til Biostrap armbåndet der måler din søvn.

Læs mere om Bedtime app’en

Husk – du tester din søvn

Alle disse apps og armbånd har kun til formål at “teste” din søvn. Det betyder at du ikke får nogle konklusioner, diagnoser el. behandlende informationer. Din smartphone, dit smart watch el. dit søvnarmbånd tester din søvncyklus ved at tracke og analysere din søvn. Hvad vil det så sige? Lad os tage en nærmer forklaring af de to begreber: søvntracker og søvnanalyse, så du ved hvad det betyder.

Hvad er søvntracking?

Søvntracking er hvor en enhed måler din søvn og hvad du og din krop foretager sig under søvnen. Som jeg har været inde på kan de være et armbånd der måler din søvn el. din smartphone der måler din søvn. Det afhænger helt af hvad du vælger, hvor meget du vil betale og måske af hvilken smartphone og smart watch du har i forvejen.

  • Armbånd som søvnmåler
    • Et armbånd der er specielt laver til at måle din søvn, som fx det vi nævner øverst i artiklen fra Biostrap, er klart at foretrække til måling af din søvn. Da det er udviklet med et særligt fokus på at måle de værdier der har indflydelse på din søvn, er det også mere præcist og bedre til at måle din søvn.
  • Smart watch som søvntracker
    • Selvom et smart watch sidder på dit håndled ligesom et armbånd, så har det mange andre funktioner end et søvnarmbånd har. Alligevel er det et godt alternativ hvis du ikke vil investere i et helt nyt armbånd kun til søvntracking. Bare det at et smart watch sidder på håndledet giver en mere præcis tracking end sidste mulighed for en søvntracker.
  • Smartphone som søvntracker
    • Den sidste mulighed er at bruge din smartphone. Den kan være god nok, hvis det med søvntracking bare lige er noget du skal prøve af. Problemet er at du ikke kan garantere at din smartphone altid er tæt ved kroppen, da du kan skubbe den ned fra sengen el. rulle væk fra den. Sover du med en partner, er der også sandsynlighed for at din partners søvnmønster bliver tracket og det derfor bliver et stort mix af jeres begges søvncyklus.

Hvad er søvnanalyse?

En søvnanalyse får du når din søvntracker har gjort sit arbejde i løbet af natten. Det er klart at jo længere tid du bruger din søvntracker jo bedre bliver din søvnanalyse. Søvnanalysen bliver visualiseret for dig i de apps der høre til den valgte søvntracker. Det er søvntrackeren der afgør hvor meget information din søvnanalyse består af, men de målere vi har gennemgået kan fx alle bruge din analyse til at vække dig på det mest optimale tidpunkt og anbefale det bedste tidpunkt for dig at gø i seng på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *