Bedste Kontinentalseng i Test – 2021

Bedste kontinentalseng i test

Kontinentalsengen er den ultimative seng, det er den absolut lækreste form for seng man kan få og vi har skåret det ned til cremen af cremen i denne TEST af årets bedste kontinentalsenge. Du behøver ikke lede videre for vi giver dig svaret på hvilken kontinentalseng du skal vælge lige her.

Hvad betyder en Kontinentalseng?

Kontinental kommer af kontinent, og har altså betydning for hvad der vedrører et kontinent, en landsdel. Oversætter man brugen af ordet i brugen kontinentalseng, kan man tolke det som at det betyder dit sengeland, en fast base hvor du sikkert og trygt kan sove hver nat. En kontinentalseng er er urokkelig, men maksimal komfort og madrasser i flere lag.

Hvad består en kontinentalseng af?

En kontinentalseng består typisk af tre lag el. tre madrasser om man vil.

 • Boxmadras – Bunden af sengen, består af 1-2 boxmadrasser alt efter hvilken størrelse din kontinentalseng er i
 • Springmadras – Ovenpå boxmadrasserne ligger en springmadras, denne kan man godt sove direkte ovenpå, men typisk sover man på en topmadras.
 • Topmadras – Det sidste og øverste lag på en kontinentalseng er altså topmadrassen, som yder ekstra komfort og forlænger sengens levetid.

Hvilken Kontinentalseng skal jeg vælge?

Der er mange muligheder når det kommer til valg af kontinentalsenge. Den største forskel ligger i prisen på sengene, men der er bestemt også forskel på materiale og kvalitet. Relevante overvejelser at have når man vælger kontinentalseng er: dit budget, værelsets størrelse, skal den være bæredygtig/naturlig oh selvfølgelig hvad du har behov for, for at sove godt. Herunder kan du se de kontinentalsenge vi anbefaler mest.

Bedst i TEST 2020

– Norhland Dreamline Komfort –

Bedst til prisen

– Trondheim Kontinental –

Som par er det mest populære valg en kontinentalseng, fordi den er stor, behagelig og altid leveres som en samlet pakke. Med andre ord er det den mest praktiske løsning man kan finde, hvis man vil have den bedst mulige seng at sove i. Vi har gennemsøgt markedet for kontinentalsenge og fundet frem til de bedste modeller.

Ovenfor kan du se de 2 kontinentalsenge vi anbefaler over alle de andre på markedet. Der er “Den bedste i test” og så er der “Den bedste til prisen”. Begger er de i udsøgt kvalitet og du kan læse mere om de enkelte modeller herunder, for at få et helt billede af sengene der har vundet testen.

Inden du kigger på hvilke senge vi har testet, kan jeg sige at vi har testet kontinentalsenge fra de bedste online forhandlere af senge. Her i blandt er: Sengetid.dk, Bedre Nætter og Sengefabrikken.dk. Skulle du istedet have lyst til selv at kigge på hele udvalget af kontinentalsenge, kan du besøge de enkelte sider og se deres udvalg.

Norland Dreamline Komfort (bedst i test)

Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengNorhland er et af de bedste sengemærker i øjeblikket i Danmark. De laver alle former for senge, men særligt deres kontinentalsenge er rigtig gode. Kvaliteten er i top, den produceres i Danmark og kvaliteten bliver derfor sikret inden sengen sendes afsted til dig. Norland Dreamline Komfort kontinentalseng er den mest populære seng fra Norhland og er også en bestseller kontinentalseng. Den fås i de klassiske størrelser for kontinentalsenge som er 140, 160, 180 og 210 cm i bredden og 200 el. 210 cm i længden.

Det er selve opbygningen af sengen der sørger for at komforten er i top og derfor er denne kontinentalseng også lavet med 4 komfortlag der gør den til en af de bedste i klassen. I bunden er der en højkvalitets boxmadras i 2 lag og ovenpå den en solid springmadras med smartpocketfjedre og et lag af 40 mm latex ovenpå. Sidst men ikke mindst leveres sengen også med en valgfri topmadras, som altså er det 4. lag og har alt fra en 6-10 cm tykkelse alt efter hvilken du vælger. Hele herligheden er placeret ovenpå en sengeramme af langtidsmodnet svensk fyrretræ, der er 25 års brudgaranti på.

Kontinentalsengen fra Norhland er inklusiv ben hvor du kan vælge imellem 6 forskellige modeller, den er inkl. topmadras. Derudover kommer valg af farve, enten mørkegrå, lysegrå, sort, sand el. blå, valg af fasthed i springmadras med mulighed for at vælge imellem 3 forskellige fastheder. Du kan også vælge at få en gavl med til sengen, det giver et rigtig pænt finish, men er ikke inklusiv i prisen. Der er mulighed for at vælge imellem 6 forskellige gavle.

De fire topmadrasser sengen fås med hedder: Luksus, Delux, Natur og Eksklusiv. Luksus topmadrassen er 6 cm tyk og fås i Latex til dig der har det varmt om natten og gerne vil have en trykaflastende madras el. Celcius der er til dig der har det koldt om natten og gerne vil have memoryskum der former sig efter kroppen. Delux topmadrassen er 9 cm tyk og fås i Latex el. Wonderpur der er særligt blød og man synker ned i hvorfor den bedre holder på varmen. Natur er en mere naturlig topmadras lavet i 100% Oeko-tex naturlig Latex, den er 10 cm tyk og trykaflaster de rigtige steder samtidig med den hjælper med at afgive varmen. Eksklusiv topmadrassen er 9 cm tyk og fås i Latex el. Wonderpur, den har den fordel at den har en sommer og en vinterside, hvilket gør den til et populært valg.

Hvem laver Norland senge?

Pris: Normalrprisen på Norhland Dreamline Komfort kontinentalseng er på 15.995-47.995 kr. afhængig af størrelsen du vælger. Når man køber senge online vil der dog ofte være tilbud på den og det samme gælder med Norhlands kontinentalsenge, som du ofte kan spare over 50% på. Du kan købe sengen med rentefri finansiering over en periode på fx 60 måneder.

Levering: Når du bestiller en større seng som en kontinentalseng er skal du forvente lidt længere leveringstid end på andre varer. Leveringstiden fra Sengetid på denne type senge er 20-35 hverdage. Du får den leveret direkte til kantstenen, men der er også mulighed for at tilkøbe indbæring og montering, samt vælge levering om aftenen eller i weekender. Leveringen er naturligvis gratis.

Bonusinfo: Der er 25 års garanti på hele sengen og meget stor valgfrihed i forhold til madras, ben og gavl. Der er også en 101 nats prøveperiode hvori du kan få byttet din seng hvis du ikke er tilfreds med fastheden af den.

Læs mere om sengen her

Trondheim kontinentalseng

Trondheim kontinentalsengTrondheim er den kontinentalseng der er bedst til prisen i vores test, dette gælder selvfølgelig kun såfremt vi sammenligner normalprisen, da de andre kontinentalsenge sagtens kan være ligeså billige hvis ikke billigere når de er på tilbud. Trondheim kontinental er i snit ca. 5.000 kr. billigere end konkurrende modeller hvilket gør den til et rigtig godt alternativ til fx ovenstående kontinentalseng. Og den kan sagtens være et alternativ for den bliver nemlig leveret som en komplet seng og kan fås i alle gængse størrelse inkl. King Size størrelsen på 210×210 cm.

Trondheim er også inddelt i 3 lag, hvor det nederste lag er en standard boxmadras, ovenpå den en vendbar springmadras og til sidst en 7 cm topmadras. Boxmadrassens primærer funktion er at skabe en stabil bund for sengen der gør at den kan holde i mange år. Springmadrassen er vigtigere i forhold til den komfort du får i sengen, derfor er denne også lavet med pocketfjedre og hele 261 pr. m2, og i madrassen er der 5 komfortzoner som sørger for at aflaste kroppens forskellige dele helt rigtigt. Til sidst ligger topmadrassen som sørger for den ultimative komfort og en meget længere holdbarhed af sengen, her kan vælges mellem latex el. memory skum.

Som sagt er det en komplet seng du får hvis du bestiller Trondheim kontinental. Det betyder at du får madrasser, sengeben, mulighed for at vælge fasthed på både boxmadras og springmadras, og faktisk får du hvis du ønsker det også en sengegavl med i prisen. Du kan også vælge en luksus sengegavl til en merpris på 2.000 kr. eller ingen sengegavl, dog bliver sengen ikke billigere af dette. Det skal også nævnes her på falderebet at Trondheim sengen fås i 2 forskellige udgaver, en der er beregnet til personer under 100 kg og en til personer over 100 kg.

Pris: Trondheim kontinental koster fra 17.999-23.999 kr. i de normale størrelser, men ønsker du King Size størrelser koster den fra 27.999-29.999 kr. Igen er det ofte en seng der fås på tilbud, så du kan spare mellem 40-60% på en af de i forvejen billigste kontinentalsenge. Der er mulighed for helt rentefri finansiering og uden gebyr over en periode på 10 el. 20 måneder.

Levering: Der er relativt hurtig leveringstid fra Sengefabrikken på mellem 8-15 dage. Der bliver altid ringet eller sendt en besked fra fragtmanden inden levering, så der kan blive aftalt et tidspunkt. Mulighed for at tilkøbe op-/indbæring, montering og bortskaffelse af ens gamle seng.

Bonusinfo: Du får altid gratis fragt ved køb af en seng fra Sengefabrikken, du får helt rente- og gebyrfri finansiering på dine køb, såfremt du vælger det, og så kan du altid sove på dit køb i 30 dage og vis du er utilfreds kan sengen ombyttes i forhold til fastheden der er valgt.

Læs mere om sengen her

Senses Luna kontinentalseng

Sense Luna kontinentalsengDansk håndværk er godt håndværk og derfor er det også indtil videre kun dansk produceret senge vi har anbefalet i denne artikel. Denne seng er ikke nogen undtagelse: Senses Luna kontinentalseng er også en seng der bliver produceret lokalt i Danmark. Den bliver solgt hos Bedre Nætter og er en af deres mest populære kontinentalsenge, som fås i størrelser fra 140 i bredden til 210 cm i bredden altså fra halvanden mandsseng til King Size sengestørrelse. I Længden er det så enten 200 cm eller 210 cm (sidst nævnte fås kun med bredden 180 og 210 cm).

Igen er det en seng du køber med alt udstyr, så der kommer ikke til at mangle noget når den bliver leveret. Du vælger også selv om du vil have den i mørkegrå eller lysegrå, hvilken fasthed den skal have ud af 3 mulige, hvilken topmadras, begge er de 6 cm tykke, men den ene med en latex kerne og den anden med en memory skum kerne. Du skal selvfølgelig også have nogle ben under sengen og her kan du vælge mellem træ eller metal og sidst men ikke mindst så kan du tilkøbe en flot gavl der både er med til at gøre sengen behagligere at sidde i, men også gør den væsentligt pænere at se på. Selve sengen er sammensat af en boxmadras i bunden og ovenpå den en springmadras, men som noget unikt ved Senses Luna bliver lagene gemt væk i et betræk der kommer om hele sengen og dermed giver et meget flotter finish på sengen, men i særdeles hed også i soveværelset.

Madrassen på denne seng er inddelt i hele 7 komfortzoner. Det er 2 mere end de andre senge og også 2 mere end normalt, man får ikke senge med mere end 7 komfortzoner. Det er ikke altid det er bedre med 7 komfortzoner, men for nogle personer vil det have betydning, især hvis man døjer lidt med rygproblemer. Ydermere er madrasserne med de populære pocketfjedre.

Pris: Sengen koster 20.999 kr. i størrelsen 140×200 og går helt op til 28.999 kr. i den største størrelse 210×210 cm. Du kan også købe sengen på afbetaling med 0% i rente over 10 måneder. Desuden er der prisgaranti på sengen, hvis du nu finder den billigere et andet sted på nettet, så får du den til samme pris.

Levering: Når du bestiller en seng hos Bedre Nætter er der for det første gratis levering og når du har foretaget bestillingen bliver du ringet op af en fragtmand som du så kan aftale dag og tidsinterval med, med andre ord bestemmer du mere eller mindre selv leveringsdagen. Du kan tilkøbe ydelser som opbæring, montering og bortskaffelse af gammel seng for mellem 299-1199 kr.

Bonusinfo: Du kan “prøve” sengen i 100 dage og hvis du indenfor de 100 dage er utilfreds med fastheden kan du få den gratis ombyttet.

Læs mere om sengen her

Hvem står bag Nordic Dream?

Hvad er bedst – Kontinentalseng el. Elevationsseng?

Hvilken seng der er bedst kommer an på dine behov. En kontinentalseng og en elevationsseng tilbyder 2 vidt forskellige ting, og derfor er de også til 2 vidt forskellige personer.

En kontinentalseng er generelt den bedste seng, hvis du ikke har svært ved at bevæge dig og kune bruger dit soveværelse til at sove i. Desuden fungere en dobbelt kontinentalseng også bedst hvis du gerne vil sove sammen som par, da en elevationsseng vil være 2-delt. En elevationsseng er god til ældre hvor mobiliteten ikke er så høj som tidligere, men kan også være god hvis du bruger dit soveværelse til at se film og serier i, hvilket vi ikke anbefaler.

Hvad er forskellen på Boxmadras og Kontinentalseng?

Forskellen på en boxmadras og en kontinentalseng er at en boxmadras er billigere og en meget mere simpel seng, mens en kontinentalseng er dyrere og mere kompleks, med mange lag og komfortzoner.

En kontinentalseng består blandt andet også altid af en boxmadras, som er grundstenen i enhver kontinentalseng, men ovenpå boksmadrassen har du så en springmadras el. skummadras og ovenpå den en topmadras. En boksmadras er en enkel seng, men den suppleres ofte også med en topmadras. Generelt sover man bedst i en kontinentalseng, som også holder i flere år.

Hvordan samler man en Kontinentalseng?

Når du bestiller en kontinentalseng på nettet medfølger der en samlevejledning. En kontinentalseng består er få dele og er nem at samle, dog kan de få store dele gør det besværligt hvis man kun er en person om opgaven, men det kan lade sig gøre. Når du bestiller din kontinentalseng på nettet, har du 4 muligheder:

 • Bestil med levering til kantsten
 • Bestil med levering og ind-/opbæring
 • Bestil med levering, ind-/opbæring og samling af seng
 • Bestil med levering, ind-/opbæring, samling af seng og bortskaffelse af gammel seng

Hvordan sætter man en senggavl fast?

De fleste steder får du en sengegavl med gratis når du køber en kontinentalseng.

Hvorfor købe en kontinentalseng?

Hvordan reder man en kontinentalseng?

Hvad er en god kontinentalseng?

Er en kontinentalseng god?

Hvor høj er en kontinentalseng?

Se alle senge

Valget af seng bliver i højere grad vigtigere, fordi vi lever i et samfund hvor der skal arbejdes hurigere og bruges mere energi i øbet af dagen. Derfor er den nattesøvn vi får også så vigtig og især sengen har betydning for kvaliteten af vores nattesøvn. Vi forsøger at guide dig gennem sengemarkedet, så du finder frem til den bedste seng for dine behov.

Klassiske senge

Den klassiske seng har i mange år være en boxmadras, hvor man har kunnet skrue ben på eller en sengeramme hvor man har kunne ligge en skummadras el. springmadras ovenpå nogle lameller. Disse typer senge eksistere stadig og er meget populære. Sengerammmer med madrasser i giver muligheden for at få en rigtig flot seng og vælge lige den type madras der gør at man sover i den 7. himmel. Boxmadrassen er billig, komfortabel og nem at samle og flytte.

Der er i midlertid sket meget indenfor sengebranchen, og i dag er der andre sengetyper der er meget dominerende på markedet. Den “klassiske seng” findes derfor ikke rigtig længere, fordi der er så mange forskellige senge på markedet. Især er det kontinentalsenge og elevationssenge der har taget en stor bid af markedet for boxmadrasser og sengerammer.

Kontinentalsenge

Kontinentalsengen er blevet et af de foretrukne valg når der skal købes nye seng. Det er den af to overordnede grunde: den er utrolig komfortabel og så passer den designmæssigt godt ind i de fleste moderne hjem. En kontinentalseng er heller ikke en delvis seng, hvor der skal købes diverse tilbehør til, du får en samlet løsning hvor du selv vælger fasthed, farve, sengegavl, topmadras og sengeben.

Kendetegnet ved kontinentalsenge er at de er meget høje og derved skal man ikke stige op ad sengen om morgenen, hvilket er en utrolig komfort og dejlig fornemmelse i kroppen. Derudover er de kendetegnet ved deres flotte design, som blot er en bonus oven i den komfort de giver. Designet på kontinentalsenge er utroligt flot og funktionelt, hvilket gør at sengen giver ro i soverummet og et flot finish.

Elevationssenge

Elevationssengen er en fantastisk oplevelse og i mange år har det være noget der primært er blevet brugt af ældre mennesker, på hospitaler og plejehjem. Men det har ændret sig efter vi forbrugere har fået øjnene op for dens fantastiske egenskaber og hvordan vi kan bruge det i vores eget hjem. Elevationssengen giver dig mulighed for at sove i mange forskellige positioner, hvilket betyder at du fx kan bruge den til at aflaste dele af din krop du har problemer med under søvnen, men den kan også bruges som helt almindelig seng.

Flexibilitet er nøgleordet når man snakker om elevationssenge, for de er virkelig fleksible. Du kan gøre brug af funktionen til at indrette dig i diverse sovestillinger eller du kan bruge den lige inden du skal sove til at side i opret position mens du ser TV eller læser en bog, på den måde undgår du akavede stillinger og spændinger i skulder og nakke.

Sengestørrelser

Nu har vi set lidt på typerne af senge, og alle disse typer fås i forskellige størrelser. Der findes rigtig mange forskellige sengestørrelser efterhånden, så uanset hvor lang med er og hvor meget man ønsker at kunne svømme rundt sengen kan man finde den størrelse der passer til en. Neden for kan du se en oversigt over alle de forskellige sengestørrelser man kan få.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Enkeltsenge

Enkeltsenge er de smalleste senge man kan få. Generelt er det bredden der variere mest når man snakker sengestørrelser, men længden kan også være forskellig, da der skal være noget der passer til dem af os der er højest. En enkeltseng til voksne skal minimum være 80 cm bred og 200 cm lang. Som du kan se herunder, så fås enkeltsenge primært i disse 3 forskellige størrelser.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210

Halvandenmandssenge

Halvandenmandssenge er et meget populært sengeformat, fordi man kan vælge at benytte dem som en kombination af en seng om natten og en sofa om dagen, ved at have nogle store puder som ryglæn. Halvandenmandssengen er bedst til dem der bord på lidt plads, måske et enkelt rum, og ønsker at have en kombination af stue og soveværelse, hvor man kan bruge sengen som sofa om dagen. Den er også god til dig der er single og bare gerne vil have lidt mere plads i sengen. Halvandenmandssengen fås i 2 forskellige størrelser i bredden.

 • 120×200
 • 140×200

Dobbeltsenge

Når vi flytter generelt, men i hvert fald når vi flytte sammen med nogen, så skal sengen opgraderes til en dobbeltseng, intet mindre kan gøre det. Dobbeltsengen fås i 3 forskellige størrelser hvor af de ståre størrelser der er 180cm i bredden, nogle gange er senge med to madrasser af 90 cm i bredden. Dobbeltsengen fås også i det lane 210 cm format, så de højeste kan få en seng de kan ligge i. Dobbeltsenge fås 5 forskellige størrelser:

 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Queen size

Queen Size er også en dobbelt seng og dækker over en af de størrelser vi har nævnt ovenfor. En Queen Size seng er en international betegnelse for senge der er 160 cm i bredden. Det er en meget populær størrelse at vælge hvis man har et sove uden så meget plads og man også skal have skabe mm. da den alligevel fylder 20 cm mindre end en klassisk dobbeltseng.

 • 160×200

King size

King Size er ligeledes et internationalt brugt begreb om senge af en hvis størrelse. Størrelsen på King Size senge er noget udover det sædvanlige og dækker over alle senge der er 200 cm bredde eller mere. Der er to typiske King Size størrelser, og skal man have det større end dem, så kan det være svært at finde det.

 • 200×200
 • 210×210

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *