Undgå fast-fashion møbler til dit soveværelse

Invester i bæredygtigt guld

Med fast-fashion møbler mener vi møbler, som er produceret i en dårlige kvalitet og kan købes for et mindre pengebeløb. De følger tidens korte møbel trends, og de er meget nemme og hurtige at få fat i. Derfor er der mange af os, som tyer til disse møbler, når vi skal investere i nyt til vores stue, soveværelse og alle mulige andre rum. Hvad kan du gøre for at undgå dette – og hvad er dine alternativer? Læs med her og bliv klogere på dette. 

Gå på genbrugsmarkeder 

Nu hvor vi alle bliver mere og mere klar over, at vi skal gøre noget for klimaet, er mange begyndt at tage på genbrugsmarkeder – eller i genbrugsbutikker. Her kan man nemlig finde mange gemte skatte og samtidigt gøre noget godt for klimaet. 

Når man køber genbrugsmøbler, er man nemlig med til at formindske forbruget af jordens ressourcer – hvilket i mange tilfælde er mere bæredygtigt. Hvis vi alle kan gøre brug af genbrug, og hvis vi alle er mindre bange for at tage sandpapiret og malerpenslen frem, kan vi komme langt med genbrug som et alternativ til fast-fashion møbler. 

Det kræver selvfølgelig en del, når man skal istandsætte et gammel møbel. Selvfølgelig er dette ikke altid tilfældet; man kan nemlig også finde mange møbler, som allerede er flotte. Dog er der mange, som stadig foretrækker at købe nye møbler. Hvis det er situationen, er det dog en god idé at investere i mere bæresygtige møbler. Dette er bestemt også en mulighed, men hvordan finder du disse møbler? Læs meget mere om det nedenfor i næste afsnit. 

Invester i bæredygtige møbler 

Bæredygtige møbler er møbler, som ikke er produceret i lav kvalitet. Bæredygtige møbler er produceret af materialer, som ikke er skadelige for klimaet. Måske er disse møbler produceret af genbrugsmaterialer? 

Mange møbelproducenter går efterhånden mere og mere op i, at møblerne er skabt udelukkende baseret på grønnere initiativer. Ofte kan det ses på diverse webshops og hjemmesider, hvis en møbelproducent tager hånd og klimaforandringerne og kommer op med børesygtige løsninger. Ofte er klassiske danske stole og andre danske møbeldesigns mere bæresygtige end fast-fashion møbler. Disse er nemlig produceret i Danmark under ordentlige forhold og oftest med fokus på grønnere alternativer i forbindelse med produktionen. Mange møbler, som er bæredygtige, holder også meget længere, hvilket er bæredygtigt i sig selv. Man behøver nemlig ikke at skulle investere i møbler i den nærmeste fremtid – og på den måde sparer man en smule på jordens ressourcer!