Søvn

Casablanca Sky - Kontinental - 180x210

Soveværelset er beregnet til søvn og når man siger soveværelse handler det derfor også om meget mere end indretning, senge og udseende. Derfor kan du også finde masser af info om søvn i denne sektion på vores side, hvor vi forsøger at dække alle de vigtigste emner indenfor området søvn.

Hvad handler søvn om?

Søvn handler om mange ting og søvn er en individuel ting. Der er rigtig mange ting at dække indenfor området søvn, men vi har valgt at dele det op i 4 overordnede kategorier: søvnfakta, søvnproblemer, søvnteknologi og sidst sovemedicin.

  • Søvnfakta
  • Søvnproblemer
  • Søvnteknologi
  • Sovemedicin

Hvad er søvn?

Søvn er essentiel for os alle, og essentiel i den forstand at vi ikke kan fungere uden søvn. Det er en slags dvaletilstand (dog rimelig kortvarig i forhold til en skildpaddes dvaleperiode) hvor vi i perioder slapper så meget af som det er muligt at slappe af. Det er ikke hele søvnen der er lige dyb, der findes forskellige søvnstadier hvor rem søvnen er det dybeste søvnstadie. Søvnen handler ikke om at bliver på ét søvnstadie, men tværtimod at skifte mellem søvnstadier – det er i hvert fald helt naturligt at man gør dette.

Hvordan sover jeg?

Ved du om du sover godt om natten? Vi kender alle følelsen af at være trætte om morgenen og om aftenen, men det er skam helt naturligt. Om aftenen er kroppens energi opbrugt og vi har igen brug for søvnen, og om morgenen skal kroppen lige igang igen før vi mærker den nyvundne energi. Om du har sovet godt er meget individuelt, men generelt er en god nats søvn en søvn hvor du:

  • Ikke har kigget ind i en skærm 1-2 timer før du går i seng.
  • Ikke har spist energiholdig mad og drukket kaffe et par timer før du gør i seng.
  • Går i seng i god tid og når du føler dig træt.
  • Går i seng så du kan nå at få minimum 6-7 timers søvn (det er meget individuelt hvor meget søvn man har brug for).
  • Sover natten igennem uden at vågne/stå op.

Der er mange ting der kan forhindre den perfekte søvn, og sådan er livet nu en gang. Det betyder ikke at du ikke kan sove godt, og søvn kan altid indhentes.

Bedre søvn

Sandheden er at langt de fleste af os ikke prioritere søvn ligeså meget som vi burde, og langt de fleste af os kan derfor også få en bedre søvn. Det hjælper vi dig med at få ved at give gode råd, skrive om søvnproblemer og hvordan du kan løse dem, samt hvilke teknologier og naturlige remedier du kan bruge til at forbedre din søvn. Det hele starter selvfølgelig med en god seng med det rigtige sengetøj og de rigtige madrasser, hvorfor vi også hjælper dig med at vælge rigtigt her.