Senge

Casablanca Breathe - Kontinental - 140x200

Sengen er uden tvivl soveværelsets kerne, derfor har vi også ekstra meget fokus på senge her på siden. Hvilke senge findes der og hvilken type seng er bedste for dig? Det er alt sammen noget vi vil hjælpe dig med at finde ud af her på siden, hvor vi skaber et overskueligt overblik over sengemarkedet.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Når man er på udkig efter en ny seng er det ikke altid nemt at finde ud af hvor man skal starte og hvad man skal vælge. Vi har forsøgt at gøre det nemt for dig at få et indtryk hvad der er godt at vælge, ved at lave en række guides til de bedste valg af senge i forskellige sengekategorier. Herunder finder du link til vores populære bedst i test guides, til blandt andet kontinentalsenge, elevationssenge, boxmadrasser, topmadrasser osv. I disse guides anbefaler vi udvalgte senge på baggrunds af deres opbygning, kvalitet, pris og materialer, så du nemt finder ud af hvilken der passer til dine behov.

Bliv klogere på de forskellige typer af senge

En ting er hvilken seng der er bedst og hvilken du skal vælge, men det kan også være rart med noget mere viden om de forskellige sengetyper. Det kan du få på vores kategorisider med masser af basic info om de forskellige sengetyper, hvad der gør dem gode, og hvilke ting der gør sig gældende hvis du skal vælge dem. Derudover har du muligheden for at se en lang række af de forskellige senge og hvad de koster, så kan du også nemmere få et indtryk af prisen og sammenligne den.

Se alle senge

Valget af seng bliver i højere grad vigtigere, fordi vi lever i et samfund hvor der skal arbejdes hurigere og bruges mere energi i øbet af dagen. Derfor er den nattesøvn vi får også så vigtig og især sengen har betydning for kvaliteten af vores nattesøvn. Vi forsøger at guide dig gennem sengemarkedet, så du finder frem til den bedste seng for dine behov.

Klassiske senge

Den klassiske seng har i mange år være en boxmadras, hvor man har kunnet skrue ben på eller en sengeramme hvor man har kunne ligge en skummadras el. springmadras ovenpå nogle lameller. Disse typer senge eksistere stadig og er meget populære. Sengerammmer med madrasser i giver muligheden for at få en rigtig flot seng og vælge lige den type madras der gør at man sover i den 7. himmel. Boxmadrassen er billig, komfortabel og nem at samle og flytte.

Der er i midlertid sket meget indenfor sengebranchen, og i dag er der andre sengetyper der er meget dominerende på markedet. Den “klassiske seng” findes derfor ikke rigtig længere, fordi der er så mange forskellige senge på markedet. Især er det kontinentalsenge og elevationssenge der har taget en stor bid af markedet for boxmadrasser og sengerammer.

Kontinentalsenge

Kontinentalsengen er blevet et af de foretrukne valg når der skal købes nye seng. Det er den af to overordnede grunde: den er utrolig komfortabel og så passer den designmæssigt godt ind i de fleste moderne hjem. En kontinentalseng er heller ikke en delvis seng, hvor der skal købes diverse tilbehør til, du får en samlet løsning hvor du selv vælger fasthed, farve, sengegavl, topmadras og sengeben.

Kendetegnet ved kontinentalsenge er at de er meget høje og derved skal man ikke stige op ad sengen om morgenen, hvilket er en utrolig komfort og dejlig fornemmelse i kroppen. Derudover er de kendetegnet ved deres flotte design, som blot er en bonus oven i den komfort de giver. Designet på kontinentalsenge er utroligt flot og funktionelt, hvilket gør at sengen giver ro i soverummet og et flot finish.

Elevationssenge

Elevationssengen er en fantastisk oplevelse og i mange år har det være noget der primært er blevet brugt af ældre mennesker, på hospitaler og plejehjem. Men det har ændret sig efter vi forbrugere har fået øjnene op for dens fantastiske egenskaber og hvordan vi kan bruge det i vores eget hjem. Elevationssengen giver dig mulighed for at sove i mange forskellige positioner, hvilket betyder at du fx kan bruge den til at aflaste dele af din krop du har problemer med under søvnen, men den kan også bruges som helt almindelig seng.

Flexibilitet er nøgleordet når man snakker om elevationssenge, for de er virkelig fleksible. Du kan gøre brug af funktionen til at indrette dig i diverse sovestillinger eller du kan bruge den lige inden du skal sove til at side i opret position mens du ser TV eller læser en bog, på den måde undgår du akavede stillinger og spændinger i skulder og nakke.

Sengestørrelser

Nu har vi set lidt på typerne af senge, og alle disse typer fås i forskellige størrelser. Der findes rigtig mange forskellige sengestørrelser efterhånden, så uanset hvor lang med er og hvor meget man ønsker at kunne svømme rundt sengen kan man finde den størrelse der passer til en. Neden for kan du se en oversigt over alle de forskellige sengestørrelser man kan få.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Enkeltsenge

Enkeltsenge er de smalleste senge man kan få. Generelt er det bredden der variere mest når man snakker sengestørrelser, men længden kan også være forskellig, da der skal være noget der passer til dem af os der er højest. En enkeltseng til voksne skal minimum være 80 cm bred og 200 cm lang. Som du kan se herunder, så fås enkeltsenge primært i disse 3 forskellige størrelser.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210

Halvandenmandssenge

Halvandenmandssenge er et meget populært sengeformat, fordi man kan vælge at benytte dem som en kombination af en seng om natten og en sofa om dagen, ved at have nogle store puder som ryglæn. Halvandenmandssengen er bedst til dem der bord på lidt plads, måske et enkelt rum, og ønsker at have en kombination af stue og soveværelse, hvor man kan bruge sengen som sofa om dagen. Den er også god til dig der er single og bare gerne vil have lidt mere plads i sengen. Halvandenmandssengen fås i 2 forskellige størrelser i bredden.

 • 120×200
 • 140×200

Dobbeltsenge

Når vi flytter generelt, men i hvert fald når vi flytte sammen med nogen, så skal sengen opgraderes til en dobbeltseng, intet mindre kan gøre det. Dobbeltsengen fås i 3 forskellige størrelser hvor af de ståre størrelser der er 180cm i bredden, nogle gange er senge med to madrasser af 90 cm i bredden. Dobbeltsengen fås også i det lane 210 cm format, så de højeste kan få en seng de kan ligge i. Dobbeltsenge fås 5 forskellige størrelser:

 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Queen size

Queen Size er også en dobbelt seng og dækker over en af de størrelser vi har nævnt ovenfor. En Queen Size seng er en international betegnelse for senge der er 160 cm i bredden. Det er en meget populær størrelse at vælge hvis man har et sove uden så meget plads og man også skal have skabe mm. da den alligevel fylder 20 cm mindre end en klassisk dobbeltseng.

 • 160×200

King size

King Size er ligeledes et internationalt brugt begreb om senge af en hvis størrelse. Størrelsen på King Size senge er noget udover det sædvanlige og dækker over alle senge der er 200 cm bredde eller mere. Der er to typiske King Size størrelser, og skal man have det større end dem, så kan det være svært at finde det.

 • 200×200
 • 210×210