Bedste senge i test

MasterBed Standard Vision - Kontinental - 140x200

Den klassiske købsproces for senge er at besøge den nærmest beliggende JYSK, IKEA eller ILVA forretning, gå ind og prøve en masse senge og vælge den man synes bedst om. Udfordringen ved den måde at vælge seng på er at den tager meget tid, tid som du måske hellere vil bruge på noget andet? Det er meget kort tid du prøver sengen i og meget kort tid du overvejer købet. Vi læser om og guider dig til alle senge du kan købe online, så du kan få grundig information om sengene, har tid til at tænke over dit valg og dermed ender med at vælge den seng der passer bedst til dig. Desuden kan du hos de fleste online sengeforhandlere prøver sengene i 100 dage. Se alle hvor bedste senge anbefalinger herunder.

De bedste senge i forskellige sengetyper

Der findes forskellige sengetyper, og man kan ikke sige at en type seng er bedre end en anden. Ligesom med så mange andre ting forholder det sig sådan at forskellige typer har forskellige egenskaber, og man skal derfor ført tage stilling til sengetypen hvorefter man kan dykke ned i de forskellige senges unikke egenskaber. Herunder finder du vores bedst i test artikler af kontinentalsenge, elevationssenge, boxmadrasser, topmadrasser og meget mere.

Klassiske senge

Den klassiske seng har i mange år være en boxmadras, hvor man har kunnet skrue ben på eller en sengeramme hvor man har kunne ligge en skummadras el. springmadras ovenpå nogle lameller. Disse typer senge eksistere stadig og er meget populære. Sengerammmer med madrasser i giver muligheden for at få en rigtig flot seng og vælge lige den type madras der gør at man sover i den 7. himmel. Boxmadrassen er billig, komfortabel og nem at samle og flytte.

Der er i midlertid sket meget indenfor sengebranchen, og i dag er der andre sengetyper der er meget dominerende på markedet. Den “klassiske seng” findes derfor ikke rigtig længere, fordi der er så mange forskellige senge på markedet. Især er det kontinentalsenge og elevationssenge der har taget en stor bid af markedet for boxmadrasser og sengerammer.

Kontinentalsenge

Kontinentalsengen er blevet et af de foretrukne valg når der skal købes nye seng. Det er den af to overordnede grunde: den er utrolig komfortabel og så passer den designmæssigt godt ind i de fleste moderne hjem. En kontinentalseng er heller ikke en delvis seng, hvor der skal købes diverse tilbehør til, du får en samlet løsning hvor du selv vælger fasthed, farve, sengegavl, topmadras og sengeben.

Kendetegnet ved kontinentalsenge er at de er meget høje og derved skal man ikke stige op ad sengen om morgenen, hvilket er en utrolig komfort og dejlig fornemmelse i kroppen. Derudover er de kendetegnet ved deres flotte design, som blot er en bonus oven i den komfort de giver. Designet på kontinentalsenge er utroligt flot og funktionelt, hvilket gør at sengen giver ro i soverummet og et flot finish.

Elevationssenge

Elevationssengen er en fantastisk oplevelse og i mange år har det være noget der primært er blevet brugt af ældre mennesker, på hospitaler og plejehjem. Men det har ændret sig efter vi forbrugere har fået øjnene op for dens fantastiske egenskaber og hvordan vi kan bruge det i vores eget hjem. Elevationssengen giver dig mulighed for at sove i mange forskellige positioner, hvilket betyder at du fx kan bruge den til at aflaste dele af din krop du har problemer med under søvnen, men den kan også bruges som helt almindelig seng.

Flexibilitet er nøgleordet når man snakker om elevationssenge, for de er virkelig fleksible. Du kan gøre brug af funktionen til at indrette dig i diverse sovestillinger eller du kan bruge den lige inden du skal sove til at side i opret position mens du ser TV eller læser en bog, på den måde undgår du akavede stillinger og spændinger i skulder og nakke.

Sengestørrelser

Nu har vi set lidt på typerne af senge, og alle disse typer fås i forskellige størrelser. Der findes rigtig mange forskellige sengestørrelser efterhånden, så uanset hvor lang med er og hvor meget man ønsker at kunne svømme rundt sengen kan man finde den størrelse der passer til en. Neden for kan du se en oversigt over alle de forskellige sengestørrelser man kan få.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Enkeltsenge

Enkeltsenge er de smalleste senge man kan få. Generelt er det bredden der variere mest når man snakker sengestørrelser, men længden kan også være forskellig, da der skal være noget der passer til dem af os der er højest. En enkeltseng til voksne skal minimum være 80 cm bred og 200 cm lang. Som du kan se herunder, så fås enkeltsenge primært i disse 3 forskellige størrelser.

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210

Halvandenmandssenge

Halvandenmandssenge er et meget populært sengeformat, fordi man kan vælge at benytte dem som en kombination af en seng om natten og en sofa om dagen, ved at have nogle store puder som ryglæn. Halvandenmandssengen er bedst til dem der bord på lidt plads, måske et enkelt rum, og ønsker at have en kombination af stue og soveværelse, hvor man kan bruge sengen som sofa om dagen. Den er også god til dig der er single og bare gerne vil have lidt mere plads i sengen. Halvandenmandssengen fås i 2 forskellige størrelser i bredden.

 • 120×200
 • 140×200

Dobbeltsenge

Når vi flytter generelt, men i hvert fald når vi flytte sammen med nogen, så skal sengen opgraderes til en dobbeltseng, intet mindre kan gøre det. Dobbeltsengen fås i 3 forskellige størrelser hvor af de ståre størrelser der er 180cm i bredden, nogle gange er senge med to madrasser af 90 cm i bredden. Dobbeltsengen fås også i det lane 210 cm format, så de højeste kan få en seng de kan ligge i. Dobbeltsenge fås 5 forskellige størrelser:

 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 200×200
 • 210×210

Queen size

Queen Size er også en dobbelt seng og dækker over en af de størrelser vi har nævnt ovenfor. En Queen Size seng er en international betegnelse for senge der er 160 cm i bredden. Det er en meget populær størrelse at vælge hvis man har et sove uden så meget plads og man også skal have skabe mm. da den alligevel fylder 20 cm mindre end en klassisk dobbeltseng.

 • 160×200

King size

King Size er ligeledes et internationalt brugt begreb om senge af en hvis størrelse. Størrelsen på King Size senge er noget udover det sædvanlige og dækker over alle senge der er 200 cm bredde eller mere. Der er to typiske King Size størrelser, og skal man have det større end dem, så kan det være svært at finde det.

 • 200×200
 • 210×210