Mørklægningsgardiner

Madrasser

Mørklægningsgardiner er en af de vigtigste ting at have på dit soveværelse, medmindre du ikke har nogen vinduer, men i så fald bør du også overveje at flytte soveværelset til et andet rum med vinduer. På denne side kan du finde al den viden der er værd at kende til om mørklægningsgardiner.

Den bedste mørklægning af soveværelset opnås ved at få installeret mørklægningsgardiner på specialmål. Det kan du meget nemt og effektivt få hjælp til ved at bestille en gratis gardinbus direkte hjem til dig. De foretager opmåling og giver dig et tilbud på mørklægningsgardiner efter mål.

Gardintyper med mørklægning

Der er mange forkellige gardintyper idag, men rigtig mange af dem fås med mørklægning.

 • Rullegardiner med mørklægning
 • Plisségardiner med mørklægning
 • Lamelgardiner med mørklægning
 • Foldegardiner med mørklægning
 • Stof gardiner med mørklægning
 • Lamelgardiner med mørklægning

Gardiner til soveværelset med mørklægning

Gardiner til soveværelset skal være med mørklægning, og derfor kaldes disse gardiner også for mørklægningsgardiner. Du vil stort set aldrig kunne opnå fuld mørklægning uden at have opsat mørklægningsgardiner i dit soveværelse, da der altid vil komme noget naturligt lys udefra ind ad vinduerne. Mørklægningsgardiner fås som du allerede kan se øverst i artiklen, i mange forskellige gardintyper:

 • Rullegardiner
 • Plisségardiner
 • Lamelgardiner
 • Foldegardiner
 • Stofgardiner

Alle typer mørklægningsgardiner kan fås med specialmål, så de passer til vinduer og vindueskarme i dit hjem uanset hvor skæve og finurlige de mål så end er. Faktisk kan alle gardintyper fås i specialmål og du kan bestille samtlige gardiner på mål her. Du kan dog også få mærklægningsgardiner der er færdigsyede med faste standardmål, hvilket er noget billigere at købe og har en hurtigere leveringstid. Du kan se nogle af de klassiske standardmål man ofte kan få billige gardiner i herunder:

 • 90 cm
 • 125 cm
 • 240 cm

Det er blot nogle af de mest gængse stadardstørrelser til gardiner, men i virkeligheden er det muligt at få mørklægningsgardiner i alle størrelser du vil, og også mange flere standardstørrelser end dem du ser herover.

Hvilke mørklægningsgardiner skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem mange mørklægningsgardiner, og det nemme svar er at du skal vælge de mørklægningsgardiner der passer bedst til dit hjem, din økonomi og dine behov.

Hvilken vej skal mørklægningsgardiner vende?

Hvordan laver man mørklægningsgardiner?

Hvordan virker mørklægningsgardiner?

Men gennem tiden har mørklægningsgardiner i Danmark også haft en historisk betydning, og den lille fun fact kan du læse mere om herunder.

Hvorfor skulle man bruge mørklægningsgardiner under krigen?

Hvis jeg sagde at mørklægningsgardiner faktisk har været med til at redde liv, så ville du sikkert tænke at jeg var en klovn. Men under 2. verdenskrig skulle man faktisk bruge mørklægningsgardiner om aftenen for at tildække lys fra vinduerne. Ideen var at det skulle gøre det umuligt for tyske bombefly at se de danske byer og dermed udføre bombeangreb.

Der blev kørt en massiv kampagne med det under krige nog man må derfor gå ud fra at det rent faktisk har været med til at redde liv, om ikke mange, så i hvert fald få liv.

Bliv klogere på mørklægningsgardiner

Fordelen ved mørklægningsgardiner med sidelister er helt klart at de lukker fuldstændig af for lyset ved at gå fra side til side i vinduet. Det kan f.eks. opnås med plisségardiner el. rullegardiner med kassette.

Find inspiration til sjovere og mere farverige mørklægningsgardiner til børneværelset.

Hvad er egentlig de bedste mørklægningsgardiner? Find svaret og lidt inspiration til valget her.

Med mørklægningsgardiner på mål, før du total mørklægning. Du får gardiner efter specialmål lavet lige præcis til dine vinduer, og en bedre mørklægning af soveværelset kan som bekendt give en bedre nattesøvn.