Madrasser

Magna Diamond Lux - Kontinental - 180x210

Bedste madrasser til sengen

Der findes forskellige typer af madrasser, nogle kan bruges som seng i sig selv og man behøver blot montere ben under dem, mens andre kan bruges som en udvidelse eller opgradering af sengen om man vil. Førstnævnte er fx boxmadrasser el. springmadrasser, mens madrasser der bruges som en udvidelse til den eksisterende madras/seng er topmadrasser og rullemadrasser.

Vi har fundet de bedste og lækreste madrasser til forskellige formål, og lavet overblikket til dig, så du nemt kan vælge den rigtig madras for dig. Det er meget individuelt fra person til person, hvilken madras der er den rigtige madras, da man sover forskelligt og vil foretrække forskellig hårdhed og fjedring. Vi hjælper dig med at guide til den helt rigtig madras for dig.

Madrastyper

Der findes overordnet set 5 forskellige madrastyper som bruges til klassiske sengetyper, som kontinentalsenge, elevationssenge eller sengerammer. 3 af disse madrastyper udgør kernen i en seng og her er tale om boxmadrasser, springmadrasser og skummadrasser. De resterende 2 madrastyper bruges oftest som en tilføjelse til ens eksisterende madras, for at forbedre eller ændre komforten i sengen, her er tale om topmadrasser og rullemadrasser.

Boxmadrasser

Boxmadrasser er en af de mest populære madrastyper i Danmark. Det er der to meget simple grunde til, den er komfortabel og den er billig. En boxmadras består af et eller flere lag fjedre på træramme. Det er fjedrende støtter på en træramme i selvmadrassen, betyder at man kan bruge boxmadrassen som den uden ekstra tilbehør. Det anbefales dog altid at købe ben el. meder til sin boxmadras, men en sengeramme kan også anvendes. Med en boxmadras for du altså et billigt alternativ, god komfort og en løsning der virker uden ekstra tilbehør.

Springmadrasser

Springmadrasser minder på mange måder om boxmadrasser, forskellen er at fjedrende ikke støtter på en træramme i selve madrassen. Det betyder også at man skal have en sengeramme el. lamelbund til en springmadras, da der ellers ingen støtte er til fjedringen. Til gengæld kan springmadrasser vendes, da de virker ens på begge sider og vender man sin springmadras en gang i mellem, vil man også have en madras der holder i mange år.

Skummadrasser

Skummadrasser er madrasser udelukkende lavet af skum, dvs. der er ingen fejre, ingen træ eller andet materiale i madrassen, kun skum. Skummadrasser fås i rigtig mange forskellige kvalitetsniveauer, så her skal man virkelig være opmærksom på kvaliteten af den skummadras man vælger at købe. Skummadrasser kan være nogle af de mest komfortable madrasser man kan få og så er de ideelle til fx elevationssenge, hvor madrassen skal have en hvis fleksibilitet. Du kan bruge skummadrasser som seng blot ved at ligge dem på gulvet, men den bedste effekt og søvn opnås ved at placere dem i en sengeramme. Ligesom springmadrasser kan skummadrasser vendes og gør man det en gang imellem formår man at forlænge madrassens levetid.

Topmadrasser

Topmadrasser er en af de bedste madrasser når man ser på de mange anvendelsesmuligheder der er. En topmadras har evnen til at gøre enhver ældre seng til en fantatisk seng igen og få den til at føles som om man købte den i går.

Rullemadrasser

En rullemadras er en en meget tynd madras man kan ligge ovenpå alle andre madrasser. En rulle madras har flere anvendelsesmuligheder, men først og fremmest er det en billig og nem måde at skabe lidt ekstra komfort i ens seng. Derudover kan den være god at have liggende øverst i sengen, hvis nu man skulle spilde noget i sengen da den så vil absorbere væsken og ens primære madras vil være intakt.

Hvilken madras skal jeg bruge til…?

Nu har vi set på hvilke madrastyper der findes, men hvornår skal du så bruge hvilken madrastype? Herunder har vi set nærmere på forskellige anvendelsesmuligheder for de madrastyper vi har nævnt.

Madras til elevationssenge

Har man eller vil man have en elevationsseng, så er den type madras man skal bruge en skummadras. Skummadrasser er de eneste madrasser der fleksible nok til at kunne bøje sig efter de muligheder man har med en elevationsseng.

Madras til dobbeltsenge

Man kan i virkeligheden bruge alle typer madrasser til dobbeltsenge. Her handler det igen om hvilken type seng det er.