Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Casablanca Sky - Kontinental - 140x200

Der skal ikke gå for lang tid mellem du skifter og vasker dit sengetøj. En god tommelfingerregel er at skifte sengetøjet hver 14. dag. Har du ikke selv noget smart system at sætte det ind i eller huske det efter kan du muligvis passe det ind med rengøringshjælp hver 14. dag, hvis du da får rengøringshjælp.

En lille sidenote er at det bestemt godt kan betale sig at få rengøringshjælp i 2021, da servicefradraget er forhøjet til 25.000 pr. person og skatteværdien er 35%. Tilbage til hvordan og hvornår du skal vaske og skifte sengetøj.

Hvordan vasker man sengetøj?

Sengetøj bliver renest hvis du vasker det i en vaskemaskine og bliver renest af 60 grader, hvilket også vil fremgå af vaskeanvisningen på det meste sengetøj. Uanset hvad er det en god ide at tjekke vaskeanvisningen på dit eget sengetøj inden fu vasker det, da der kan være vigtig info i forhold til netop dit sengetøj.

Du kan skåne dit sengetøj ved kun at vaske det på 40 grader, da farve og blødhed i sengetøjet bevares længere tid. Vurder fra gang til gang om du har svedt meget, spildt noget, børn har tisset for så er det en god idé med 60 grader. Har du bare sovet i det uden yderligere svineri kan du godt vaske det ved 40 grader.

Brug skånsomt vaskemiddel (og skyllemiddel hvis det er noget du bruger, erstat evt. med eddike for øget blødhed) uden parfume mm. da det er bedst for huden ikke at blive udsat for de kemikalier.

Hvad skal sengetøj vaskes på?

Sengetøj skal typisk vaskes på 60 grader, men du kan med fordel skåne sengetøjet og vaske det på 40 grader i stedet for. Vurder hvor beskidt det er og hvor meget det træner fra gang til gang.

Kan sengetøj tåle 90 grader?

Senge tøj kan godt tåle 90 grader (kogevask), men det anbefales ikke. Har du dyrt og fint sengetøj vil jeg fraråde at vaske det på mere end 60 grader. Er der tale om billigere sengetøj der af en eller anden grund trænger til en ordentlig omgang, så kan du godt give det 90 grader.

Kan sengetøj og håndklæder vaskes sammen?

Ja sengetøj og håndklæder kan godt vaskes sammen på 60 grader. Håndklæder skal helst have 60 grader hver gang de bliver vasket, hvorimod dit sengetøj godt kan nøjes med 40 grader. En gang i mellem kan et også være nødvendigt at give dine håndklæder en kogevask på 90 grader, og her vil jeg ikke anbefale at vaske sammen med sengetøj.

Generelt set vil jeg altid anbefale at vaske håndklæder og sengetøj sammen hvis der er plads i vaskemaskinen, for så er der en vask mindre, hvilket spare miljøet, på strømmen og tiden du skal bruge på at ordne vasketøj.

Kan sengetøj tørretumbles?

Ja sengetøj kan tørretumbles og bør tørretumbles for at bevare blødheden i det. Du kan også lufttørre det udenfor om sommeren.

Du bør ikke tørre det indenfor da det skaber meget fugt i lokalet det hænger i og dårligt indeklima, og hvis du gør det skal du gøre det i et rum du ikke opholder dig i: en vaskekælder eller et bryggers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *