Få en god nattesøvn med den rette dyne

Vi ved alle at en god nattesøvn er vigtig, men hvad hvis du faktisk ikke føler at du kommer helt i mål med din gode nattesøvn? Vi vil her give dig gode tips til, hvordan du sikrer dig at få en bedre nattesøvn ved f.eks. at vælge den helt rigtige dyne.

Din kropstemperatur i løbet af natten spiller en vigtig rolle

Hvis vi ikke sover godt om natten, vil vi opleve at vi ikke føler os fuldt udhvilet når vækkeuret ringer. Det kan hurtigt blive en ond spiral med trætte og ufokuserede vågne timer, så det er faktisk mere vigtigt end hvad vi ellers går og tror, at finde metoder der virker for os, til den bedste nattesøvn.

Hos Dynespecialisten kan du starte med at læse om hvad der betragtes som gode dyner. I og med at vi alle er forskellige og vores kropstemperatur under søvnen spiller en stor rolle, er der ikke kun én dyne der kan vinde titlen om at være den bedste dyne. Der er dog ting du kan vægte højere end andet som pejling, når du skal finde den bedste dyne for dig.

Med en god dundyne kan du undgå at vågne badet i sved

For at finde en god dyne helt generelt set, så skal du finde en dyne med naturfyld i stedet for en fiberdyne. Sover du med fiberdyner vil du opleve at din kropstemperatur ikke vil kunne reguleres og at du vil begynde at svede hvis du får det for varmt. 

 

Får du det varmt med en dyne af f.eks. moskusdun, vil sveden kunne fordampe og transportere sig gennem fyldet og dermed give dig en langt mere behagelig nattesøvn.

Kig efter en bæreevne over 9

Har du tendens til at stige i kropstemperatur når du sover, er det også vigtigt at se på dyner der ikke er for varme. Dundyner findes både som sommer- og vinterdyner, men der er stadig forskel på hvilke dun der er i dynen og hvilken bæreevne og vægt der følger med.

 

Bæreevne er et vigtigt begreb du skal kende til,  når du skal købe en ny dyne. Jo højere en bæreevne du finder, desto bedre en dyne vil du få dig. Gode dyner koster mange penge, så hvis du finder en dyne der virker dejlig, men koster knap så meget som du havde forventet, så er det måske fordi der ikke er en høj bæreevne i dynen. Prøv om du kan finde en bæreevne på mindst 9 når du skal købe ny dyne.