Boxmadrasser

Urban Unlimited 3100 - Kontinental - 160x200

Er du på udkig efter en ny seng? Og har du tænkt over, at du bruger omkring en tredjedel af døgnet i den? Når du er på jagt efter en ny seng, er det derfor vigtigt, at du vælger den rette boxmadras, så du får den støtte, din krop skal have hele natten.

Får du ikke den optimale støtte, kan det på sigt give dig smerter i kroppen, ligesom du vil have tendens til at vågne flere gange om natten, som kommer til at påvirke dig i dagtimerne.
Det er derfor vigtigt, at du sover godt igennem hele natten.

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras er ret simpel, da det er en madras, der er bygget op om et system af fjedre, som ligger ovenpå en integreret og fast ramme. Hvis du påmonterer ben, har du en komplet og enkel seng klar til at bruge – du behøver derfor ikke investere i et sengestel for at kunne bruge en boxmadras.

Du kan dog også vælge at lægge en boxmadras ovenpå et sengestel, finde et hovedgærde og dermed få en seng ud af det, hvis det er det, du hælder mere til. Dog er det ikke nødvendigt, hvis du blot vil have en simpel og enkel seng.

En boxmadras er dog ikke blot en boxmadras så at sige, da der findes et hav af forskellige typer på markedet i forskellige materialer. Du kan derfor vælge alt lige fra boxmadrasser med helt traditionelle springfjedre til de mere moderne af slagsen med latexkerner. Prisklassen varierer dermed også derefter.

Hvordan vælger man den rette boxmadras?

Det er ikke nemt at vælge den rigtige boxmadras – netop af denne grund er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser inden køb. Først skal du spørge dig selv om, hvilken type boxmadras du helst vil have. En med fjedre eller latexkerne?

1. Boxmadras med fjedre

I en madras med fjedre er kernen bygget op omkring elastiske fjedre, som sørger for at stabiliteten i madrassen bliver øget. Antallet af dem varierer afhængigt af kvaliteten af madrassen samt af prisen. En god hovedregel her er, at jo flere fjedre madrassen er udstyret med, jo bedre tilpasser den sig din vægt og din kropsbygning.

2. Boxmadras med latex

Modsat madrassen med fjedre er madrassen her bygget op af naturgummi, der er samlet i ét stykke med flere huller, som har til formål at lede varmen væk og give forskellig blød- og fasthed i de forskellige zoner. Den er lugtfri, langtidsholdbar og er desuden også allergivenlig, da svampe, husstøvmider eller bakterier ikke kan vokse i materialet.

Vægten er vigtig for valget af madras

Når du har fundet ud af, hvilken type madras du gerne vil have, skal du som det næste have din vægt in mente. For jo tungere du er, jo mere fast skal madrassen være.

Du kan med fordel gå efter følgende hovedregler:

  • Vælg medium fasthed, hvis du vejer under 75 kilo.
  • Vælg fast eller ekstra fast, hvis du vejer mellem 75 – 95 kilo.
  • Vælg ekstra fast, hvis du vejer 95 kilo.

Fastheden har betydning for, hvor meget og hvor god støtte din krop får i løbet af natten. Du skal derfor ikke synke ned, hvilket du vil gøre, hvis du vejer 95 kilo og vælger en medium fasthed.

Hvis du er i tvivl, er det altid fornuftigt at gå med den faste madras, da du kan kompensere for hårdheden med en blød topmadras. Du skal ligge godt, og derfor er det vigtigt, at du prøver forskellige madrasser.

Hvilke fordele er der ved en boxmadras?

Når du vælger at gå med en boxmadras som din seng, opnår du forskellige fordele ved at gøre det.

1. Du får meget seng for pengene

Den første og måske også bedste fordel er, at du får rigtig meget seng for pengene ved at gå med en boxmadras. Du kan for et fornuftigt beløb få en rigtig god boxmadras og dertilhørende blød topmadras, som giver dig en skøn nattesøvn.

2. En boxmadras er nem at håndtere

En anden og god fordel er, at en boxmadras er ret nem at håndtere, da den ikke kræver en sengeramme. Du behøver i princippet kun nogle solide ben til at løfte madrassen, og så har du en behagelig seng at sove i. Den er derfor nem at flytte rundt på, hvis dette skulle blive nødvendigt.

3. Den er enkel i sit udtryk

Modsat de store elevationssenge og kontinentalsenge er boxmadrassen ret simpel i sit udtryk og gør dermed mindre væsen af sig. Har du et mindre soveværelse, kommer du ikke til at føle, at den fylder hele rummet.

Er der noget, man skal tage højde for?

Når du skal ud og investere i en ny og lækker boxmadras er der nogle ting, som er gode at tage med dig, inden du vælger den endelige madras.

For er du høj, kan du med fordel vælge en madras, der har ekstra længde. Gerne en boxmadras med en længde på 210 centimeter, da de ekstra 10 centimeter til forskel fra en almindelig boxmadras gør en ret stor forskel for din nattesøvn.

Det er derudover også en ret god ide at tænke over, om du gerne vil kunne komme til under sengen i forhold til opbevaring og rengøring. Høje ben er altid en fordel, da du lettere kan komme ud af sengen, får mulighed for god og skjult opbevaring samt nem tilgængelighed i forhold til at støvsuge under den.

Endeligt kan du også overveje, om du skal købe en madrasbeskytter til topmadrassen, der ligger ovenpå din boxmadras, da den beskytter mod nattesved og uheld. Det får begge madrasser til at holde længere, ligesom dine madrasser holder sig pæne i lang tid. Det behøver ikke gå ud over ventilationsfunktionerne, da der findes mange madrasbeskyttere, der er åndbare.

Hav altid komforten i mente

Du skal forhåbentligt have din seng i de næste mange år, der kommer. Derfor skal du så vidt muligt ikke vælge en boxmadras efter, hvad din pengepung siger men i stedet efter, hvad din krop synes om den givne madras. Du kan meget vel have en boxmadras i 20-30 år. Derfor er det vigtigt, at du tager højde for vægt, komfortzoner, materiale og meget mere, som tilsammen giver dig en høj komfort og dermed en god og dyb nattesøvn.

Husk på, at du skal bruge sengen hver dag – og at du helst gerne skal stå frisk og veludhvilet op med en krop, der har det godt efter at have lagt på langs hele natten!

En boxmadras er umiddelbart den nemmeste måde at få en seng på. I virkeligheden behøver man ikke andet end en boxmadras for at have en velfungerende seng, men man kan gøre sengen endnu mere behagelig med enkelte komponenter som sengeben og en topmadras.

Valg af den bedste boxmadras

Hvis det er en boxmadras du har valgt at gå med som din næste seng, så er det selvfølgelig også vigtigt at vælge den helt rigtige størrelse og model. Det er det vi her på siden gerne vil hjælpe dig med at finde frem til. Derfor er der nogle ting du skal vide om boxmadrasser inden du foretager dit valg.

Boxmadrassens opbygning

Boxmadrassen består af en solid bund i form af en træramme. I den bund er der placeret en madras der er opbygget af fjedre. Der finde forskellige typer af fjedre, som giver forskellig aflastning og komfort i boxmadrassen. Det er boxmadrassen er placeret i en træramme, betyder at man kan placerer den direkte på gulvet, men det er også muligt at skrue sengeben direkte på en boxmadras uden at have en sengeramme. Det er netop det der er de geniale ved boxmadrassen.

Gå efter Pocketfjedring

Som nævnt er der forskellige typer fjedring man bruger i boxmadrasser. De forskellige typer giver forskellig fasthed, aflastning og komfort i madrassen, og derfor er det meget forskelligt fra person til person hvilken boxmadras man skal vælge. Generelt vil vi dog anbefale at du går efter boxmadrasser med det der hedder “Pocketfjedring”, det giver klart den bedste komfort uanset hvem man er.

Valg af fasthed

Fjedringen er en ting, men fastheden er en anden. Den samme fjeder kan sagtens fås med forskellig fasthed. Overordnet set arbejder man med 3 typer fasthed: Medium, Fast og Ekstra Fast. Hvilken fasthed man skal vælge afhænger af ens vægt.

  • Medium fasthed = op til 75 kg
  • Fast fasthed = 75-95 kg
  • Ekstra Fast fasthed = over 95 kg

Tilbehør til boxmadras

En ting er at vælge selve madrassen, men det er ikke sikkert det er nok for dig bare at have madrassen. Derfor kan man altid tilføje ekstra komfort til sin boxmadras, ved at vælge det rigtige tilbehør.

Sengeben til boxmadras

Topmadras til boxmadras