At spare penge på interiør: er det en god ide?

Det er både sjovt, hyggeligt og spændende at dekorere sit nye hjem, men det er også pokkers dyrt! En god sofa kan snildt snige sig op på over 10.000, gulvtæpper vælter hele budgettet for slet ikke at snakke om, hvad man skal op og betale for en ny seng. Det er rigtig fristende at kigge efter tilbudsvare, genbrug og billige møbler, men er det en god ide at spare penge, når det kommer til ens interiør? Læs med her.

Du betaler for kvalitet

God kvalitet og en høj pris går ofte hånd i hånd, men ikke altid! Du kan være heldig at finde ting til nedsat pris, som oprigtigt er i god kvalitet. Men når de gode møbler og de fine designer-sager koster en bondegård, så begynder man at vende blikket mod de billige varer.

Der er mange gode genbrugsbutikker her i Danmark, og det er muligt at finde kvalitetsvarer, som er brugte. Men du skal tænke dig godt om, før du hiver kreditkortet frem. Dit interiør og møbler skal gerne være noget, som du kan have glæde af i mange år. Hvis du sparer en masse penge, så er kvaliteten nok heller ikke helt i top, og så holder det heller ikke i lang tid.

Mange billige producenter som for eksempel Shein og LightInTheBox er famøse for deres dårlige, men billige produkter. Selvom man godt kan blive fristet af de lave priser, så ender du altså ofte med at få rigtig dårlig kvalitet ud af det. Derfor skal du træde varsomt, når du kigger på de billige varer.

Shop de steder som du kender

Når det kommer til møbler til hytten, så er det altid bedst at gå efter, noget som du kender. IKEA er for eksempel en af de mest velkendte møbel- og varehuse over hele verden. IKEA sælger gode troværdige kvalitetsprodukter til en pris, der er helt og aldeles overkommelig.

IKEA har også et kvalitetsstempel fra flere millioner tilfredse kunder, så du ved, at du får gode varer leveret til dit hjem. En anden god dansk møbelkæde er Jysk, som også sælger møbler, belysning, dekorationer og meget andet til super gode priser. Du behøver altså ikke tømme hele pengepungen for at få kvalitetsprodukter.

Her kan du spare penge

Når det kommer til møbler og amarature, så er det nok ikke her, at der skal spares.. Derimod er der mange andre steder, hvor det giver fin mening at spare. Du kan eksempelvis spare lidt på detaljerne som nips-ting, puder, tæpper, bruseforhænget og andre små accessories. Disse småting kan hurtig skiftes ud, og så koster de jo heller ikke en hel masse.

De ting som er svære at skifte ud, bør helst ikke koste for lidt. Tommelfingerreglen er, at printere god kvalitet til alt det, som ikke lige hurtig kan byttes ud derhjemme. Du sparer i længden flere penge på at købe god kvalitet, fordi du ikke skal betale i dyre domme for at skifte møblerne ud, når de pludselig går i stykker eller bliver slidte efter kort tid.